Je 1ste bestelling

Ons verhaal

foto kind met tomatensoep

Het idee voor Vloeibar ontstond in een kleine stadstuin in Turnhout.

 “Met grote verbazing en veel zorg voor enkele kleine tomatenstekken, groeiden deze uit tot heuse planten. Met grote voldoening proefden we van onze allereerste oogst. Het cliché klopt; je eigen geoogste tomaten zijn veel lekkerder. Maar het waren er wat veel voor ons gezin. Enkele liters later beslisten we om die lekkere, pure tomatensoep met balletjes dan maar uit te delen aan familie en vrienden. Ook de buren lustten er wel soep van. Daarop werd soep maken een specialiteit. Aangevuld met een flinke dosis creativiteit en passie staan we ook vandaag nog steeds achter de kookpotten. Al zijn de tomaten even groot gebleven, de potten werden ondertussen vervangen door ketels maar de groenten bleven even vers.”

Sinds 6 november 2014 bereiden Jan en zijn team dagelijks honderden liters verse soep. Dit doen ze vanuit hun professioneel ingerichte keuken in de Turnhoutse rand.

“Ondernemen was beginnen van nul. We creëerden onze eigen, eerste webshop langs waar u, als klant, uw dagvers soepje kon bestellen. De levering aan huis of op kantoor gebeurde (tot op heden) met de Vloeibar-e-cargobike. Vanaf 2017 voegen wij daar een milieuvriendelijke wagen op CNG aan toe zodat we ook buiten Turnhout u van soep kunnen voorzien.”

“We vinden smaak enorm belangrijk.”

“De kwaliteit van onze verse soep staat steeds voorop. Met intussen meer dan 300 verschillende recepten is ook de grote variatie een belangrijke troef.”

Al snel kwam de vraag van de lokale handelaars of de soep ter plekke verkocht kon worden. Op vandaag heeft Vloeibar verschillende verdeelpunten in Turnhout en Oud-Turnhout. “Met veel plezier en voldoening merkten we dat de Turnhoutenaar “een hert voor soep heeft”. Onze verdeelpunten zijn echte ambassadeurs die zelf met hart, ziel en passie hun vers product zorgvuldig bereiden en verkopen. We vonden dit al van bij onze start een mooie toevoeging aan het Vloeibar-verhaal.”

“Iedereen houdt wel van een lekkere tas soep. Soep brengt warmte en mensen bij elkaar.”

Ook voor catering biedt Vloeibar een oplossing. “Heel regelmatig bieden wij lekkere, dagverse soep aan eventueel in combinatie met huisgemaakte salades en/of fruitbereidingen. We staan paraat op familie- en of bedrijfsfeesten, vergaderingen of netwerkmomenten.” Eén jaar na de opstart lanceerde Vloeibar zijn eigen unieke soepcaravan/foodtruck die eigenaars Jan en Sofie zelf verbouwden. U kan hem boeken om uw evenementen of feestjes om op een originele manier in te kleden.

Tot op de fiets of in één van onze verdeelpunten!

Jan Vloeibar bakfiets
logo vloeibar


Onze missie?
Vloeibar wil samen met alle generaties in haar community bouwen aan een gezonde en ecologisch verantwoorde levensstijl. Het genieten van de smaak van lokaal geproduceerde, verse groenten krijgt daarbij een natuurlijke, evidente en gemakkelijke plaats in de dagdagelijkse eet –en drinkgewoonten.

Vloeibar staat voor authenticiteit, positief en eerlijk, puur en oprecht, gezond en kwaliteitsvol, rechtvaardigheid, transparantie en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Wij steunen lokale en hartverwarmende initiatieven zoals De Schreeuw, Den Leeuweric en Levensloop/Stichting tegen kanker…

Jij bent m'n lievelingss(n)oepje!

Geniet gezond mee en bestel nu.